Termeni si Conditii

Politica de confidentialitate
Cand vizitezi site-ul monabest.ro, cand ne contactezi pentru o cerere de oferta sau cand apelezi la serviciile noastre, ne incredintezi informatiile tale. Scopul acestei Politici de confidentialitate este sa iti arate ce date prelucram, de ce le prelucram si ce facem cu ele. Fiind pe deplin constienti de faptul ca informatiile tale personale iti apartin, facem tot posibilul sa le stocam in siguranta. Nu oferim informatii unor parti terte fara a te informa.

Prin navigarea pe site-ul monabest.ro sau prin contactarea noastra si inscrierea la newsletter, declari ca ai fost informat in mod adecvat asupra prelucrarii datelor prin parcurgerea acestui document, denumit „Politica de confidentialitate”.

DEFINITII TERMENI
monabest.ro (sau „Site-ul”) este un site de prezentare al MonaBest LTD. Nicosia . Site-ul este detinut si administrat de MonaBest LTD. Nicosia,cu sediul in Bucuresti, Calea Dorobantiilor , Nr. 134-138,  Bl. 11, Sc1. Ap 11 , Sectorul 1, avand CIF 35199624, denumit in continuare „MonaBest LTD Nicosia”.

Potrivit Legii nr. 677/2001 si a Regulamentului (UE) 679/2016 (aplicabil in Romania din 25 mai 2018), MonaBest este operator de date cu caracter personal.

„GDPR” reprezinta Regulamentul (UE) 679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE.

„Date cu caracter personal” inseamna orice informatii privind o persoana fizica identificata sau identificabila („persoana vizata”);

O persoana fizica identificabila este o persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un numar de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identitatii sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale.

MonaBest poate schimba aceasta Politica de confidentialitate in orice moment. Toate actualizarile si modificarile prezentei Politici sunt valabile imediat dupa notificare, pe care o vom realiza prin afisare pe site si/sau notificare pe e-mail.

INTREBARI SI SOLICITARI
Daca ai intrebari sau nelamuriri cu privire la prelucrarea datelor tale sau doresti sa iti exerciti drepturile legale in legatura cu datele pe care le detinem sau daca ai ingrijorari cu privire la modul in care tratam orice problema de confidentialitate, ne poti scrie la adresa de e-mail:marketing@monabest.com

CE INFORMATII COLECTAM?
1. Informatii pe care ni le furnizezi voluntar
Cand utilizezi formularele de cerere de oferta de pe site, cand ne contactezi prin telefon sau e-mail sau comunici cu noi in orice mod, ne dai in mod voluntar informatiile pe care le prelucram. Aceste informatii includ numele, prenumele, adresa de e-mail si numarul de telefon.
Cand te abonezi la newsletter ne dai in mod voluntar adresa de email.
Oferindu-ne aceste informatii, noi le pastram in conditii de securitate si confidentialitate in baza noastra de date. Nu dezvaluim sau transferam informatii catre terti.

2. Informatii pe care le colectam automat
Cand navighezi pe site-ul nostru, este posibil sa colectam informatii despre vizita ta pe site. Aceste informatii pot include adresa IP, sistemul de operare, browserul, activitatea de navigare si alte informatii despre modul in care ai interactionat cu site-u. Putem colecta aceste informatii prin folosirea cookie-urilor sau a altor tehnologii de similare.

CARE ESTE TEMEIUL LEGAL PENTRU PRELUCRARE?
In privinta datelor pe care ni le oferi voluntar prin completarea si trimiterea formularelor sau prin contactarea noastra in orice mod, temeiul legal este „luarea unor masuri la cererea persoanei vizate inaintea incheierii unui contract” (art. 5 alin. 2 lit. (a) din Legea nr. 677/2001) si „pentru a face demersuri la cererea persoanei vizate inainte de incheierea unui contract” (art. 6 alin. (1) lit. b din Regulamentul (UE) 679/2016).

Atat potrivit legislatiei actuale, cat si potrivit GDPR (aplicabil din 25 mai 2018), consimtamantul tau nu este cerut in situatia in care prelucrarea este necesara pentru efectuarea de demersuri pentru incheierea unui contract, indeplinirea unei obligatii legale sau interesul legitim.

In privinta datelor pe care le colectam automat prin folosirea cookie-urilor sau a altor tehnologii similare, temeiul pentru prelucrare este consimtamantul. Odata cu accesarea site-ului, iti dai in mod valabil consimtamantul asupra prelucrarii.

IN CE SCOPURI COLECTAM DATELE?
• pentru a face demersurile necesare in vederea incheierii unui contract;
• pentru a-ti raspunde la intrebari si solicitari;
• pentru a ne apara impotriva atacurilor cibernetice;
• pentru activitati de marketing, insa numai in situatia in care ti-ai dat consimtamantul in prealabil;
• pentru a oferi si imbunatatii serviciile pe care le oferim;

Pentru a nu mai primi mesaje promotionale, poti urma instructiunile de dezabonare incluse in fiecare e-mail;

CAT TIMP STOCAM DATELE?
Stocam datele cu caracter personal doar pe perioada necesara indeplinirii scopurilor, dar nu mai mult de 10 ani de la ultima vizita pe site sau ultima interactiune cu noi.

CUI DEZVALUIM INFORMATIILE TALE?
Nu vom dezvalui informatiile tale catre terte parti, pentru a fi utilizate in propriile scopuri de marketing sau comerciale ale acestora. Totusi, este posibil sa dezvaluim informatiile tale catre urmatoarele entitati:

• Furnizori de servicii. Putem dezvalui informatiile tale altor companii care ne furnizeaza servicii si actioneaza in calitate de persoane imputernicite, cum ar fi companiile care ne ajuta pentru facturare sau care trimit e-mailuri in numele nostru. Aceste entitati sunt selectate cu o grija deosebita pentru a ne asigura ca indeplinesc cerintele specifice in materie de protectie a datelor cu caracter personal. Aceste entitati au o capacitate limitata de a utiliza informatiile tale in alte scopuri decat cel de a ne furniza servicii;
• Instante de judecata, parchete sau alte autoritati publice pentru a ne conforma legii sau drept raspuns la un procedura legala obligatorie (cum ar fi un mandat de perchezitie sau o hotarare judecatoreasca);
• Altor parti cu consimtamantul sau la instructiunile tale. In afara dezvaluirilor descrise in prezenta Politica de confidentialitate, este posibil sa transmitem informatiile tertilor carora consimti sau soliciti sa efectuam o asemenea dezvaluire.

TRANSFERAM DATE CATRE STATE TERTE?
In prezent, nu transferam datele tale catre state din afara Uniunii Europene. Daca vom schimba politica, te vom informa in mod corespunzator, iti vom prezenta garantiile aferente si iti vom solicita consimtamantul.

CARE SUNT DREPTURILE TALE?
• Dreptul de retragere a consimtamantului;
In situatia in care prelucrarea se bazeaza pe consimtamant, iti poti retrage consimtamantul in orice moment si in mod gratuit prin transmiterea unui e-mail pe adresa marketing@monabest.com cu subiectul „retragere consimtamant”.
• Dreptul de a depune o plangere in fata unei autoritati de supraveghere;
• Dreptul de a te adresa justitiei;
• Dreptul de acces;
Ai dreptul de a obtine din partea noastra o confirmare ca se prelucreaza sau nu date cu caracter personal care te privesc si, in caz afirmativ, ai dreptul de acces la datele respective.
• Dreptul la rectificare;
Ai dreptul de a obtine de la noi, fara intarzieri nejustificate, rectificarea datelor cu caracter personal inexacte care te privesc. Tinandu-se seama de scopurile in care au fost prelucrate datele, ai dreptul de a obtine completarea datelor cu caracter personal care sunt incomplete, inclusiv prin furnizarea unei declaratii suplimentare.
• Dreptul la stergerea datelor („dreptul de a fi uitat”);
In situatiile in care datele nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor, s-a retras consimtamantul si nu exista un alt temei juridic pentru prelucrare, te opui prelucrarii si nu exista motive legitime care sa prevaleze in ceea ce priveste prelucrarea sau datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal, ai dreptul de a obtine stergerea datelor care te privesc, fara intarzieri nejustificate.
• Dreptul la restrictionarea prelucrarii;
Ai dreptul de a obtine din partea noastra restrictionarea prelucrarii in cazul in care se aplica unul din urmatoarele cazuri:
(a) contesti exactitatea datelor, pentru o perioada care ne permite noua sa verificam exactitatea datelor;
(b) prelucrarea este ilegala, iar tu te opui stergerii datelor cu caracter personal, solicitand in schimb restrictionarea utilizarii lor;
(c) nu mai avem nevoie de datele cu caracter personal in scopul prelucrarii, dar tu ni le soliciti pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta;
(d) te-ai opus prelucrarii in conformitate cu articolul 21 alineatul (1) din GDPR, pentru intervalul de timp in care se verifica daca drepturile noastre legitime prevaleaza asupra drepturilor tale.
• Dreptul la portabilitatea datelor
Ai dreptul de a primi datele cu caracter personal care te privesc si pe care ni le-ai furnizat intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat si ai dreptul de a transmite aceste date altui operator, fara obstacole din partea noastra, in cazul in care:
(a) prelucrarea se bazeaza pe consimtamant in temeiul articolului 6 alineatul (1) litera (a) sau al articolului 9 alineatul (2) litera (a) din GDPR sau pe un contract in temeiul articolului 6 alineatul (1) litera (b) din GDPR; si
(b) prelucrarea este efectuata prin mijloace automate.
• Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care te privesc sau te afecteaza in mod similar intr-o masura semnificativa
Nu ai acest drept in cazul in care decizia:
(a) este necesara pentru incheierea sau executarea unui contract intre tine si un operator de date;
(b) este autorizata prin dreptul Uniunii sau dreptul intern care se aplica operatorului si care prevede, de asemenea, masuri corespunzatoare pentru protejarea drepturilor, libertatilor si intereselor legitime ale persoanei vizate; sau
(c) are la baza consimtamantul tau explicit.

CUM ITI EXERCITI DREPTURILE
Pentru a-ti exercita drepturile legale, te rugam sa ne contactezi la adresa de e-mail marketing@monabest.com

TE RUGAM SA RETII URMATOARELE:
• Perioada de timp: Vom incerca sa raspundem solicitarii in termen de 30 de zile. Cu toate acestea, termenul poate fi prelungit din motive specifice legate de dreptul legal specific sau complexitatea cererii tale.
• Restrictionarea accesului: in anumite situatii, este posibil sa nu iti putem oferi acces la toate sau la unele dintre datele tale personale datorita dispozitiilor legale. Daca refuzam cererea ta de acces, te vom informa despre motivul refuzului.
• Imposibilitatea de a te indentifica.
Modificari ale politicii noastre de confidentialitate

Actualizam si modificam periodic politica noastra de confidentialitate.

Modificari minore ale politicii noastre de confidentialitate

In cazul in care efectuam modificari minore ale politicii noastre de confidentialitate, vom actualiza Politica de confidentialitate cu o noua data efectiva mentionata la inceputul acesteia. Prelucrarea informatiilor dvs. va fi guvernata de practicile stabilite in noua versiune a Politicii de confidentialitate de la data efectiva a acesteia.

Modificari majore ale politicii noastre de confidentialitate sau a scopurilor pentru care procesam informatiile dvs.

In cazul in care efectuam modificari majore ale politicii noastre de confidentialitate sau intentionam sa utilizam datele dvs. pentru un scop nou sau pentru un scop diferit de scopurile pentru care l-am colectat initial, va vom notifica prin e-mail (daca este posibil) sau prin publicarea unui anunt pe site-ul nostru web.
Va vom furniza informatiile despre modificarea in cauza si despre scopul si orice alte informatii relevante inainte de a ne utiliza informatiile dvs. pentru noul scop.
Ori de cate ori este necesar, vom obtine consimtamantul dvs. prealabil inainte de a utiliza informatiile dvs. intr-un scop diferit de scopurile pentru care l-am colectat initial.



Date Personale

Noi suntem:

MONABEST ROMANIA LTD Nicosia  Sucursala Bucuresti
Adresa: Calea Dorobanti 134-138, bloc 11 , scara A, ap. 11 , Sector 1 Bucuresti

Telefon: +40314 364 906
email: marketing@monabest.com

Contact: Responsabil protectia datelor: Mihaela Lucan, Email: marketing@monabest.com

Telefon: 0786 727 277

Datele personale pe care le contactam, sunt diferite, depind de serviciile solicitate de catre dumneavoastra. Intotdeauna vom tine cont de dorinta clientilor nostri de a ne transmite sau nu informatii privind date personale.

PRELUCRARE DATE PERSONALE  - MONABEST ROMANIA LTD

- date personale: la momentul accesarii site-ului nostru  veti furniza anumite date personale, pentru a putea rezerva un pachet de servicii.

- servicii comandate: vom solicita anumite date personale la momentul procesarii unei rezervari ferme ( numar telefon, nume, prenume, adresa, data nasterii, cod numeric personal, numar persoane din cadrul rezervarii – exemplu – poate exista o rezervare cu mai multi participanti – tertele persoane ale caror date sunt transmise – trebuie sa fi fost de acord cu furnizarea datelor personale catre noi).

 MONABEST LTD va solicita datele dumneavoastra personale in urmatoarele cazuri:

  • Veti solicita achizitionarea unuia dintre serviciile noastre turistice;
  • Veti dori inregistrarea pentru abonare news letter
  • Veti dori participarea in cadrul unui eveniment creat de catre compania noastra;
  • Doriti sa accesati site ul agentiei;
  • Vom transmite datele dumneavostra personale anumitor terti/parteneri/agentii de verificare fiscala, etc.

Date personale prelucrate in cadrul MONABEST LTD ( la solicitarea  si acordul clientilor )

  • nume, prenume, cod numeric personal, act de identitate/tip, data nasterii, sex, numar, telefon, adresa e-mail
  • card de credit / card debit, detalii despre contul bancar – in cazul efectuarii unei plati
  • abonarea la news letter sau a unei campanii in desfasurare a agentiei

 

 

 

STOCARE DATE PERSONALE:

Vom folosi datele personale :

  • pentru a va transmite noutatile privind produsele si serviciile oferite;
  • pentru a proces o rezervare ferma, in urma acordului dumneavoastra;
  • pentru a va emite o factura fiscala in cazul cumpararii de produse
  • pentru a va tine la curent cu orice modificare privind utilizarea si achizitionarea produselor noastre;
  • marketing/publicitate ( in urma acordului dumneavoastra personalizat ) – news letter, oferte speciale, buletine informative;
  • statistica privind traficul si vanzarea produselor-semestrial/anual
  • veti putea verifica si controla oricand permisiunea dumneavoastra pentru serviciul de marketing/publicitate;
  • veti putea renunta la a mai primi informatii din partea noastra – solicitand  „dezabonare” sau contactand : marketing@monabest.com
  • vom transmite datele personale uneo terte parti pentru unul din urmatoarele motive: instante, organe guvernamentale sau alte institutii publice daca avem aceasta obligatie legala;
  • agentii de recuperare a datoriilor;
  • anumite societati contractate sa furnizeze anumite servicii si produse pe care le-ati contractat - pentru si in numele Monabest Ltd. Acestea vor folosi datele personale cu acordul nostru pentru a utiliza doar serviciul prestat in contractul colaborarii cu Monabest Ltd.

TRANSFER DE DATE INTERNATIONAL

Poate exista posibilitatea in care vom avea nevoie de a transfera datele dumneavoastra anumitor prestatori de servicii din afara Spatiului Economic European ( SEE ): Norvegia, Elvetia; Islanda, Liechtenstein. Acest lucru poate fi posibil in cazul in care vom lucra cu anumiti furnizori care au serverele sau sediile/puncte lucru inafara spatiului european. In acest caz ne vom asigura ca acesti furnizori vor proteja datele in mod corespunzator, în conformitate cu standardele aprobate de Comisia Europeană (https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/data-transfers-outside-eu/model-contracts-transfer-personal-data-third-countries_en )

DURATA DE PASTRARE A DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Monabest Ltd va pastra baza datelor personale conform limitelor cerute prin lege. Daca asupra anumitor date nu vor exista limite legale, atunci vom pastra datele pe o perioada nedeterminata. In cazul contractului individual cu dumneavoastra, vom pastra datele cel putin pe durata inceperii si terminarea colaborarii cu agentia, plus inca o perioada de 5 ani de la data incetarii contractului.

 

 

 

 

DREPTURILE DVS.

  • aveti dreptul de a actualiza informatiile in legatura cu dvs, daca acestea s-au schimbat sau nu sunt corecte. Pentru a face acest lucru puteti contacta departamentul – Relatii Clienti
  • aveti dreptul de a solicita o copie a datelor cu caracter personal, pe care le detine Monabest LTD la adresa dvs. Pentru a face acest lucru puteti contacta departamentul – Relatii Clienti
  • in anumite situatii aveti dreptul de a va opune prelucrarii de date de catre Monabest Ltd
  • aveti dreprul de a solicita stergerea datelor dvs personale ( acestea vor fi tinute doar in temeiul legal de pastrare conform Durata de pastrare a datelor dvs cu caracter personal – din prezentul document.

daca optati pentru renuntarea la mesajele de marketing sau doriti dezabonare:

  • contactati departamentul – Relatii Clienti
  • trimite-ti un email la adresa : marketing@monabest.com pentru a primi informatii
  • activati click „dezabonare” la sfarsitul email-ului primit